Rohto-keskus     Yhteystiedot     Ajankohtaista     Koulutus ja kehittäminen     Lääkearviot     Julkaisut     Linkit

Rohto 02.12.2010

Leena Raatikaisesta vuoden 2010 Rohto-vastaava

Leena Raatikaisesta vuoden Rohto-vastaava

Rohto-tunnustus kertoo määrätietoisesta työskentelystä lääkehoidon ja terveydenhuollon työtapojen kehittämiseksi.

Vuoden 2010 Rohto-vastaava Leena Raatikainen Lempäälästä on yleislääketieteen erikoislääkäri ja perhelääkäri. Hän on koordinoinut Lempäälän terveyskeskuksessa merkittäviä hankkeitta. Niissä on kehitetty systemaattiset käytännöt murtumien ja kaatumisten monipuoliseen ehkäisyyn sekä parannettu lääkehoidon toteutukseen liittyvää kirjaamista. Käytännön kehittämistyö tapahtuu työyksiköissä ja ns. Rohto-pajoissa, joihin on osallistunut terveyskeskuksen lääkäreitä, hoitajia, fysioterapeutteja sekä henkilökuntaa apteekista, vanhainkodeista, kotihoidosta ja palvelutaloista.

"Leena Raatikainen on todellinen aarre perusterveydenhuollon kehittäjänä. Kehittämishankkeiden tulokset ovat olleet erinomaisia, ja Raatikainen on ottanut huomioon niin potilaat, omaiset kuin työtoverinsakin. Samalla tavalla monipuolisesti ja moniammatillisesti hän toimii myös Rohto-vastaavana ja lääkärinä", perustelee valintaa Liisa Länsipuro, joka on Pirkanmaan Rohto-aluevastaava ja THL:n asiantuntijalääkäri. "Toiminta osoittaa hyvin, miten toimipaikan käytäntöjä voidaan muuttaa järjestelmällisellä ja tavoitteellisella kehittämistoiminnalla."

Rohto-vastaavat ovat lääkäreitä ja sairaanhoitajia, jotka on systemaattisesti koulutettu vetämään kehittämishankkeita toimipaikoillaan. Vuoden Rohto-vastaavan tunnustuspalkinnon saajan valitsevat aluevastaavina toimivat yhteistyöylilääkärit tai asiantuntijalääkärit. Vuosittain jaettavalla tunnustuspalkinnolla halutaan tuoda esiin Rohto-vastaavien osaamista, aktiivisuutta ja innokkuutta kehittämistyössä.
Vuonna 2010 Suomen terveyskeskuksissa järjestettiin yhteensä 300 Rohto-pajaa. Toimintaa on tällä hetkellä yli sadassa terveyskeskuksessa tai terveysasemalla ympäri Suomea.

Vuoden Rohto-vastaavan valinta julkistettiin Valtakunnallisessa Rohto-vastaavien verkostotapaamisessa 2.12.2010 Helsingissä. Tunnustus jaettiin tänä vuonna neljättä kertaa.

Lisätietoja www.thl.fi :
Liisa Länsipuro
Rohto-aluevastaava, asiantuntijalääkäri
THL
puh. 040 848 2888
etunimi.sukunimi@thl.fi

Minerva Krohn
perusterveydenhuollon kehittäjäylilääkäri
THL
puh. 020 610 7945
etunimi.sukunimi@thl.fi

 


Tulostusversio
Alkuun

 

 

Lääkehoidon kehittämiskeskus ROHTO, Mannerheimintie 105, PL 55, 00301 Helsinki. Puh. (09) 4733 446 Fax (09) 4733 4431

Päivitetty 2.12.2010

Siirry sivun alkuun